משה פישר
מנהל
Karma: 0
מנותק
הודעות: 2
|
|
« ב- : אוגוסט 31, 2012, 09:36:46 AM » |
|
ועד ההורים – מקיף עומר – מבנה ארגוני
ועד כיתתי : 3 נציגים
ועד שכבתי : נציג מכל כיתה
ועד מוסדי :נציג מכל כיתה
ועד מרכזי : בעלי תפקידים + נציגי שכבות ********************************************************************
יעדי ועד הורים 1. לקדם את מטרות בית הספר ובכלל זאת הפעילות החינוכית, הפעילות החברתית, איכות החיים והאווירה בו. 2. לפעול למען קידום צרכיהם של כלל התלמידים, תוך שיתוף פעולה עם הנהלת בית הספר ולהביא לפתרון בעיות. 3. לייצג את כלל הורי בית הספר מול ההנהלה, המועצה ושאר גופים ממלכתיים. 4. לבקר את פעילות בית הספר והנהלתו. 5. לשלב תכנים בתכנית הלימודים הבית ספרית.
**********************************************************************מקיף עומר – תקנון ועד ההורים
מטרה להגדיר את פעילות וועדי ההורים, יעדים, אחריות וסמכות. לקבוע את שיטת הבחירות של חברי הועד וועדות המשנה של ועד ההורים.
היקף ותחולה הנוהל חל על כל חברי הוועד הנבחרים.
אסמכתאות חוזר מנכ"ל משרד החינוך בסוגיות הפעלת ועדי הורים.
הגדרות • ועד הורים שכבתי – כל חברי ועדי הכתות שנבחרו השייכים לשכבה המדוברת – ז, ח, ט, וכו' (שלשה חברים מכל כיתה)
• ועד הורים מוסדי – מליאת כל ראשי וועדי הכיתות שנבחרו בכתות במפגש ההורים הראשון של שנה"ל החדשה .
• ועד הורים מרכזי - יו"ר ועד ההורים המוסדי, סגנו, גזבר הועד יו"ר ועדי השכבות שנבחרו וחבר נוסף מהשכבה(סה"כ שני חברים מכל שכבה).
יעדי ועד הורים יעדיו של ועד ההורים המוסדי בבית הספר "מקיף עומר" (להלן: "הוועד", "בית הספר" – בהתאמה) הנם: 1. לקדם את מטרות בית הספר ובכלל זאת הפעילות החינוכית, הפעילות החברתית, איכות החיים והאווירה בו. 2 . לפעול למען קידום צרכיהם של כלל התלמידים, תוך שיתוף פעולה עם הנהלת בית הספר ולהביא לפתרון בעיות. 3. לייצג את כלל הורי בית הספר מול ההנהלה, העירייה ושאר גופים ממלכתיים. 4. לבקר את פעילות בית הספר והנהלתו. 5. לשלב תכנים בתכנית הלימודים הבית ספרית. לצורך הגשמת יעדים אלו יבטא הוועד את כלל הורי התלמידים הלומדים בבית הספר בפני הנהלת בית הספר. כמו כן יסייע הוועד להנהלת בית הספר להוציא אל הפועל יעדים, פעילויות והצעות שעומדים בקנה אחד עם יעדיו הוא. משך כהונתו של הוועד – שנת לימודים אחת בלבד ועד לבחירתו של ועד חדש בראשית שנת הלימודים הבאה.
תהליך הבחירות ועד הורים כיתתי/שכבתי בעת כינוס אסיפת ההורים הראשונה לשנה"ל, תערכנה בחירות לוועד הורים כתתי, כאשר בכל כתה יבחרו לפחות 3 חברי ועד – יו"ר, עמית וממלא מקום היו"ר, ועמית נוסף. לאחר גמר הליך זה, ובצמוד לסיום אסיפות ההורים הכיתתיות, תתקיים פגישת כל חברי הועד הכיתתי של אותה שכבה, בה יהיו נוכחים כל חברי ועד ההורים הכיתתי , של כל הכתות של אותה שכבה, עם רכזת השכבה, ומחנכות כל הכתות. בפגישה זו, יבחר ועד הורים שכבתי, שיכלול גם הוא 3 חברים – יו"ר ושני עמיתים נוספים. ( היו"ר הנבחר לוועד ההורים השכבתי, יכול להיות אחד מהיו"רים של הכתות שנבחרו, או אחד מחברי ועד ההורים הכיתתיים/שכבתי ושאינו יו"ר ועד הורים כתתי) ועדי ההורים הכיתתיים או כלל הורי הכיתה יבחרו 3 נציגים לועד הכיתה מתוך 3 נציגים יבחרו 2 נציגים קבועים בעלי זכות הצבעה לוועד המוסדי של בית הספר, למשך כל תקופת כהונת הוועד המרכזי. כל כיתה תבחר 2 נציגים בעלי זכות הצבעה. ועד הורים המוסדי כשבוע(מותנה באילוצי לו"ז בית הספר/חגי תשרי) לאחר בחירת ועדי הכתות והשכבות, יתקיים מפגש ראשון של חברי מליאת ועד ההורים המוסדי הנבחר, כאשר חבריו יהיו – יו"ר ועד הורים כתתי של כל כתה. במפגש זה אשר ינוהל ע"י יו"ר ועד ההורים המוסדי היוצא, תתקיים פגישת הכרות של כל הנבחרים, ולאחריו , יבחר יו"ר הועד החדש מתוך חברי הועד החדשים שנבחרו. ( יתכן שרובם או חלקם יהיו כאלה שנבחרו מחדש לתפקידם למרות שהיו חברי ועד נבחרים בשנה שחלפה) את המועמדים לתפקיד היו"ר יציג יו"ר הועד היוצא, וזאת על פי המלצות חברי הועד החדש שנבחר אשר יועברו לו במהלך השבוע שחלף ממועד בחירת ועדי הכתות/שכבות, ועד למועד כינוס הישיבה הראשונה של ועד ההורים המוסדי הנכנס, והוא יהיה אחראי ליידע את כלל חברי הועד שנבחרו , בשמות המועמדים לתפקיד יו"ר הועד המוסדי. ועד ההורים יתכנס בתחילת שנת הלימודים, ולא יאוחר מסוף חודש ספטמבר , לצורך בחירת היו"ר, סגנו, גזבר הועד וסגן גזבר. וכן חברי ועדות שונות אם יוקמו. הזמנות לכנס תשלחנה על ידי הנהלת בית הספר. באחריות יו"ר הוועד היוצא לוודא משלוח הזמנות לכל הנציגים הנבחרים. בהזמנות יצוין סדר יום מפורט לכנס. לאחר בחירת היו"ר המוסדי, יעביר היו"ר היוצא דיווח על עיקרי הפעילות של הועד בשנה שחלפה, ומה הן המשימות שהועד לקח על עצמו אך טרם סיימן, ולקחים והמלצות להמשך הפעילות בשנה החדשה.
לאחר מיכן יתבצע הליך של בחירת סגן יו"ר הועד המוסדי, גזבר הועד, וחברי הועדות הקבועות.
מתוך כלל חברי מליאת הועד, יוקם ועד הורים המרכזי שיכלול בתוכו את יו"ר הועד המוסדי, את סגנו, את גזבר הועד, יו"ר הועדים השכבתיים וחבר נוסף מכל שכבה, והוא זה אשר יכונס פעם בחודש לישיבה והחלטותיו הן אלה המחייבות את מליאת ועד ההורים המוסדי.
בישיבת ועד זו יהיו נוכחים כל חברי ההנהלה של בית הספר.
אסיפות הוועד תהיינה פתוחות גם לשאר חברי ועדי הכיתות, ללא זכות הצבעה. נציג כיתתי אשר נעדר משלש ישיבות ועד ברציפות יחדול מכהונתו בוועד. הודעה על כך תועבר לוועד הכיתה ולמחנכת הכיתה ואלו ידאגו לשגר נציג חדש תחתיו. בחירת יו"ר הוועד וסגנו 1. חברי הוועד יבחרו בכנס הפתיחה, את יו"ר הוועד. 2. הבחירה לתפקיד היו"ר תעשה בדרך של הצעת מועמדים, ולאחר שכל מועמד הציג את עצמו. 3. כל חבר ועד רשאי להציג מועמדות לתפקיד היו"ר. 4. בחירת היו"ר, סגנו ויושבי ראש הוועדות ייעשו בהצבעה חשאית. כהונת היו"ר יו"ר הוועד לא יכהן יותר משתי תקופות רצופות בוועד המוסדי. אלא אם כן ייבחר ברוב של 66% מכלל חברי הוועד. הוועד רשאי להחליף את היו"ר ולמנות מבין חבריו יו"ר חדש בהתקיים תנאים המצטברים הבאים: I. הנושא עומד על סדר יום הישיבה. II. 75% מחברי הוועד השתתפו בישיבה. III. 60% מבין המשתתפים הצביעו בעד החלפתו. היו"ר רשאי להתפטר מתפקידו בתנאי שיודיע לחברי הוועד על כוונתו לעשות כן לפחות 14 יום מראש, בהודעה בכתב לכל חברי הוועד. היו"ר המתפטר ידאג שעד מועד פקיעת כהונתו תקבע ישיבה לבחירת יו"ר חדש.
גזבר הוועד גזבר הועד ינהל אחת לחודש עם מזכירת בית הספר דו"ח הוצאות הכנסות ותשלומי הורים. כל הוצאה תהיה מחוייבת בטופס הוצאה בחתימת יו"ר ועד ההורים , גיזבר הועד, ומנהלת בית הספר . הוצאות במקרים מיוחדים יאושרו ע"י יו"ר הועד ,גיזבר הועד ,מנהלת בית הספר. הוצאה או החלטה במקרים דחופים יאושרו בשיחה טלפונית לחברי הועד וברוב של 60% מחברי הועד.
נוהלי העבודה:-
ועדי כתות/שכבה
פעם בחודש ( גרגוריאני), ככל הקרוב לאמצעיתו, תתקיים פגישה של ועד השכבה הכולל בתוכו את כל חברי הועד הכיתתי של כתות השכבה, את המחנכות ורכזת השכבה, ובו ידונו הנושאים השונים הנוגעים לפעילות הפדגוגית וחברתית של השכבה, ותתקבלנה החלטות הנוגעות לשכבה.
לקראת פגישה זו יועברו עיקרי הנושאים העומדים להידון לידיעת כל חברי הועד עם העתק ליו"ר הועד המוסדי, ולרכזת השכבה.
האחריות על הניהול -הן הוצאתו, והן הפיקוח על שימוש בהתאם לייעודו- של כספי הורים בכל הנוגע לפעילויות השונות שתוקצבו ע"י כספי הורים , הינה על ועד השכבה.
קביעת עדיפויות והמלצות להוצאות עודפי תקציב השכבה - במידה ויש, תהה בסמכות ועד השכבה.
השתתפות בקביעת התכנית החברתית של השכבה, ופקוח על מימושה תהה משימה עיקרית של ועד השכבה.
בסיום הפגישה, ייכתב סכום ע"י יו"ר ועד השכבה, שעותק ממנו יועבר ליו"ר הועד המוסדי.
החלטות הועד השכבתי תחייבנה את הועד המרכזי בכל הקשור לשכבה המדוברת, כל עוד הן מתקבלות בהתאם למדיניות הועד המרכזי שעיקרה יהיה ידוע לכל חברי הועד המוסדי. בכל מקרה של סתירה, העמדה הקובעת תהה זו של ועד ההורים המרכזי.
ועד הורים מרכזי:- יכונס לפחות פעם בחודש במועד הסמוך ככל שניתן לתחילת החודש (גרגוריאני).
בפגישה יהיו נוכחים בנוסף לחברי הועד , הנהלת ביה"ס, ונציגים אשר יוזמנו על ידו לפגישה המסוימת, ו/או נציגים שיוזמנו ע"י הנהלת ביה"ס.
סדר היום לישיבה יועבר לכלל חברי הועד המוסדי !!! (ולא רק לחברי הועד המרכזי), והנהלת ביה"ס , לא פחות מ 7 ימים לפני מועד הכנוס המתוכנן. ( זאת מתוך כוונה שבמידה ולמישהו מבין חברי הועד המוסדי יש עניין מיוחד באחד מהנושאים שעל סדר היום, הוא יוכל להיות נוכח בישיבה וזאת ללא כל הודעה מוקדמת)
יקבע לו"ז לדיון בכל אחד מן הנושאים שיידונו. בתחילת כל ישיבה :-
יועבר ע"י מנהלת ביה"ס או מי שהוסמך על ידה דיווח על עיקרי הפעילות הבית ספרית שהתבצעה בחודש שעבר, וזו המתוכננת לחודש הבא.
יועבר ע"י היו"רים של הועדים השכבתיים דיווח על עיקרי הפעילות בשכבות, על החלטות שנתקבלו בועדים השכבתיים, ויוצגו דברים המחייבים החלטת של הועד המרכזי.
יתקיים דיון בנושאים שעל סדר היום.
סכום הישיבה יופץ תוך 7 ימים לכל המאוחר ממועד קיום הישיבה, לכלל חברי הועד המוסדי. ישיבות הוועד וקבלת החלטות: 1. במהלך תקופת פעילות הוועד תתקיימנה ישיבות אחת לחודש. 2. חברי הוועד יקבלו הודעה בכתב 7 ימים מראש קודם לכינוס הישיבה בה יפורטו הנושאים שעל סדר היום וחומר רקע לישיבה. 3. 50% מחברי הוועד רשאים לדרוש, ובכתב – מלווה בחתימות, כינוס ישיבת ועד מיוחדת והיו"ר חייב לזמנה בתוך 14 יום. 4. כל חבר ועד רשאי לבקש מהיו"ר להכניס נושא לרשימת הנושאים שיידונו בישיבת הוועד הקרוב, ובלבד שעשה כן לפחות 4 ימים קודם למועד כינוס הישיבה. היו"ר מחויב לשלב את הנושא המבוקש תוך שתי ישיבות לאחר הבקשה. (או בישיבה הקרובה או בבאה אחריה) 5. ההצבעה על ההחלטות בישיבות הוועד תהינה פומביות, אלא אם כן נדרשה הצבעה חשאית על ידי 20% לפחות מהמשתתפים. 6. החלטות הוועד תתקבלנה ברוב דעות והן תובאנה לידיעת ציבור ההורים בבית הספר. 7. החלטות הוועד תחייבנה את נציגויות ההורים הכיתתיות ואת חברי הוועד. 8. ועד ההורים מחויב להביא לאישור הצעת תקציב לשנת הלימודים הבאה. דרישת תשלום להורים תשלח לפני תחילת שנת הלימודים..
ועד ההורים המוסדי:-
יכונס לפחות פעמיים בשנה – לקראת סוף כל סמסטר. (במשולב עם ישיבת ועד מרכזי שמן המניין) יהיו נוכחים בו כל חברי הועד שנבחרו בתחילת השנה ( כתתי, שכבתי,מרכזי) , והנהלת ביה"ס.
סדר היום המתוכנן, ונוהל קיום הישיבה יהיה זהה לכינוס ועד הורים מרכזי.
ועדות קבועות:-
ועדות קבועות שעליהן יוחלט, תורכבנה מתוך כלל חברי הועד, כתתי, שכבתי, מרכזי , כשחבריהן יבחרו/יתנדבו בישיבה הראשונה של ועד ההורים המוסדי.
הועדות הקבועות המומלצות הן:-
ועדת ביקורת. ועדת כספים. ועדה פדגוגית. ועדת פעילות חברתית וטיולים.
מועד כינוסן של ועדות אלו יקבע ע"י חברי הועדה הנבחרים, אך תקוים לפחות פגישה אחת לכל 3 חודשי פעילות לאורך שנת הלימודים.
סיכומי פגישותיהן יועברו לידיעת יו"ר הועד, ותהנה נגישות לכל מי שיהיה מעוניין בקריאתן.
|