פורום מקיף עומר
נובמבר 25, 2024, 05:08:11 AM *
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

בצע כניסה עם שם משתמש, סיסמא ואורך חיבור
חדשות: רישום לפורום. על מנת לקחת חלק בפעילות בפורום, עליכם להירשם.
חלק מהתכנים או השירותים באתר עשויים להיות מוגבלים לצפייה או השתתפות.פתרון זום לבתי הספר - למשרד החינוך יש זום חינם לכל המורים ללא הגבלה.
http://forum.makif-omer.co.il/forum/index.php/topic,3765.0.html
 
   בית   עזרה חיפוש התחברות הרשמה  
עמודים: [1]   למטה
  הדפסה  
כתב נושא: כמה טיפים שעברו במייל...  (נקרא 1135 פעמים)
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דורית זוננשיין
אורח
« ב- : פברואר 23, 2010, 09:17:46 PM »

 
1. דיסקים שרוטים?
ג'ל לשיער הוא החומר היעיל ביותר לתיקון דיסק שרוט.
2. כוסות שנתקעו יחד:
למלא את הכוס העליונה במים קרים, את התחתונה לטבול בתוך מים חמים, פער הטמפרטורה יפריד אותם

3. אבנית בקומקום:
החומר היעיל ביותר זה 'חומץ', למלא עד שיכסה את גוף החימום -להרתיח ולהמתין כמה דקות, התוצאה מדהימה! (האדים פועלים על דפנות הקומקום על אף שאין מגע ישיר עם החומץ). חבל על הכסף תשתמשו בחומץ סינטטי. ולחסכנים יותר- אפשר לערבב טיפה מים עם החומץ.
אין חומץ בבית?
תשתמשו במלח לימון, יוצקים מים עד לגובה החצי -מוסיפים כף מלח לימון ומרתיחים פעם או שנים. לא רצוי באופן תמידי, למה? שימוש תמידי במלח לימון יפגע בקומקום ויגרום לנזילות..

4. אבנית במגהץ:
למלא את מיכלית המגהץ בחומץ - להפעיל את המגהץ 'פול חום' עד שיתאדה החומץ. תוצאה מושלמת!
5. סופג ריחות למקרר:
תפוח אדמה פרוס בצלוחית. עובד יופי למשך שבוע.
6. קליפות תפוחי אדמה:
מה אפשר לעשות איתם? מניחים בצלוחית בתוך המקרר - והנה לכם סופג ריחות מעולה!
7. אוכל שרוף? אל תזרקו אפשר לתקן בקלות!
פטנט ענק לתיקון טעם וריח של אוכל שרוף: שכחתם את סיר החמין על אש גבוהה והחמין קיבל טעם וריח שרוף? גם אם החמין נשרף בתחתית הסיר והטעם והריח השרוף השתלט על כל האוכל, בהחלט ניתן להחזיר את החמין למצב תקין לחלוטין.
תזרקו חתיכת 'קרטון' לתוך הסיר למשך כמה דקות, הקרטון יספוג את כל הטעם השרוף ויקח אותו אל האשפה, והנה לכם חמין תקין עם טעם וריח גן עדן.
בעיקרון מספיק חתיחת קרטון אחת בגודל של 10 או 15 ס"מ מרובע בשביל סיר ביתי.
והתוצאה תהיה טובה  גם אם תבצעו את הפעולה הזו כאשר הסיר כבר על הפלטה.
אז מי אמר שאין ניסים בעולם???
עכשיו תלכו לחנות ירקות וקחו משם קרטון ותכינו לכם כמה חתיחות מרובעות (מי שלא מרובע יכול לגזור גם עגול:) שיהיה זמין לעת הצורך.
עוד על סודה לשתיה:
8. דאורדורנט טבעי:
עבדו עלינו! הדאורדורנט הכי טוב והכי טבעי זה... סודה לשתיה. מעט אבקה בבית השחי -ואתם מסודרים עד סוף היום! שימו לכם בצנצנת/קופסה קטנה סודה לשתיה, וקיבלתם דאורדורנט טבעי -יעיל יותר מכל דאורדורנט אחר -וכמעט בחינם. שיטה 1. לטבול צמר גפן יבש באבקה יבשה, ולפדר את בית השחי. שיטה 2. מכניסים אבקת סודה לשתייה למלחייה, ומפזרים מתחת לבית השחי כמו טלק.
יתרונות של אבקת סודה לשתיה: 1. אין לה ריח. 2. לא מכתימה בגדים. 3. מחזיקה שעות ארוכות מאד. 4. גם בימים קשים אין ריח של זיעה. 5. אינה מכילה אלומיניום (חומר מזיק שכל הדיאודורנטים מכילים). 6. פשוט זול! לנגב את הזיעה עם מגבון זה יעלה לכם יותר
9. פח אשפה ללא ריח:
לפזר אבקת סודה לשתיה בקרקעית הפח, תחת השקית.
10. הפגת ריחות מנעליים מסריחות
לפזר אבקת סודה לשתיה ואחר מספר שעות לנער.
11. סדקים - פטריות ברגלים
שום חומר מריחה בכף הרגל לא יעזור לכם! מדוע? כי הנעליים נגועות בבקטריות והם מדביקות שוב את הרגל, לכן עצת הפלא היא: לפני השינה מפזרים אבקת סודה לשתיה בתוך הנעליים ובנעלי הבית, מכניסים אותם לאשפתון גדול, אוטמים את הניילון הרמטית למשך כל הלילה.
בבוקר מוציאים את הנעליים מהנילון ומנערים את האבקה(אפשר גם עם שואב אבק), זהו זה! הסודה לשתיה מחסל את כל הבקטריות שבנעליים, וכך מבריאות הרגליים אפילו בתוך יממה!
12. ניטרול ריח מהארון:
מניחים בארון צלוחית עם אבקת סודה לשתיה לספיגת ריחות רעים.
13. הסרת כתמים מבגדים:
מוסיפים 3 כפות אבקת סודה לשתיה למכונה, תוצאה נהדרת!
14. הברקת שיניים:
מוסיפים מעט אבקה למשחת השיניים על המברשת, ושינייך יהיו מבריקות תמיד. מצוין במיוחד לאנשים מעשנים, בדוק!
15. סירים חרוכים:
מפזרים מעט אבקת סודה לשתיה על המקומות החרוכים ומשאירים מספר דקות ולאחר מכן משפשפים עם סקוצ'ברייט תוצאה מצויינת.
16. נמלים:
לפזר מעט אבקת סודה לשתיה -באיזור הנמלים.

17. ניקוי כתמים משטיחים
קערית מים חמימים, למהול עם כף סודה לשתיה וכף 'טקסטיל'. לטבול מברשת ולהבריש. תוצאה מעולה!
18. צרבת:
כפית אבקת סודה, לערבב עם כוס מים ולשתות. טעים? העיקר שאין צרבת.
19. טרמוס:
טיהור טרמוס - למלא את הטרמוס במים פושרים, להוסיף 2 כפות אבקת סודה לשתיה, אחרי 12 שעות הטרמוס מבריק ונקי מריח.
20. דבש טבעי:
כמויות הצוף הן תמיד מוגבלות, ולא מעט כוורנים מאכילים את הדבורים ב... סוכר לבן בעונת רדיית הדבש. בכך הם מכפילים ומשלשים את כמות הדבש, הדבורים מעבדות את הסוכר לדבש! (מחיר הסוכר הוא בדיוק נמרץ 10% ממחיר הדבש) איך נדע אם הדבש טבעי? התשובה: בחורף הדבש חייב להיות קרוש וגבישי, אם הוא צלול זה דבש מזוייף. בקייץ מכניסים למקרר -אם הוא נקרש הוא טבעי.
ישנם חברות המוסיפים חומרי קרישה כדי להטעות -אבל לדעתי אלו מקרים נדירים.
21. דבש:
כיצד מצלילים דבש קרוש? מניחים את הצנצנת על אדן החלון בשמש למשך יום אחד. ואין להמיס קופסת דבש בכלי עם מים רותחים, הדבש יאבד את ערכו התזונתי!
22. דבש:
דבש טבעי הוא כמו זהב -לעולם הוא לא יתקלקל. אם נטמין צנצנת דבש באדמה ל 70 שנה  ואח"כ נוציא אותה ונכניס לצנצנת כף רטובה במים ונלקק אותה -נרגיש מתוק מתוק כאילו ביום זה נרדה הדבש מן הכוורת . אבל מרגע זה החיים של הדבש על זמן שאול, למה? בגלל המים! כעבור חודשיים הוא כבר לא יהיה מתוק מתוק -הוא יהיה חמוץ חמוץ, ולא ראוי לאכילה. למה? כבר אמרנו! מיים מחמיצים דבש!
מה עוד מחמיץ דבש? תערבבו בעדינות (לא כדאי לכם) את הדבש עם כף למשך דקה, ותחזרו אליו אחרי 10 ימים. תגלו שנוצרה שכבה של קצף על פני הדבש. הוא כבר לא אכיל.
23. קוביות קרח שקופות כזכוכית:
הרתיחו מים -צננו אותם - הכניסו להקפאה. יתקבלו קוביות שקופות יפיפיות.
24. שום:
שום שבא במגע עם ברזל -מאבד את הערך התזונתי שיש בו. יש לקלף עם כלי פלסטיק או עם הידיים.
25. ריח שום בפה:
ללעוס פטרוזיליה. בתיאבון!
26. אחסון נכון של תפו"א:
כדי למנוע מתפ"א לנבוט יש לאחסנו יחד עם תפוח עץ אחד, וחשוב לאחסנם במקום מאוורר. בצל צמוד לתפו"א הוא אחד הגורמים המאיצים את נביטתו של התפו"א. גם לא טוב לאחסנם במקרר.
27. אחסון בצים:
לאחסן עם השפיץ למטה! טריות הביצה תשמר לזמן ארוך יותר.
28. אחסון מלפפון:
למה אסור לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא אחסון? "כי העגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להרקיב מהר". אסנת לסטר.
29. תפוח אדמה שלא ישחיר:
למנוע השחרתו של תפו"א - יש להשליכו  למים מייד אחר קילופו, ואם רוצים לאחסנו מספר ימים -יש להוסיף למים מס' טיפות חומץ
30. תפוח עץ שלא ישחיר:
לטפטף עליו לימון -ועכשיו אפשר לשלוח עם הילד לגן.
31. אבוקדו חצוי שלא ישחיר:
לטפטף עליו לימון.
32. צ'יפס פריך:
משרים תפו"א חתוך במי קרח. מוציאים-מנגבים-וישר לשמן. ואם תוסיפו מלח למים זה רק ישפר.
33. צ'יפס דל שומן:
הוסיפו לשמן כף חומץ, הצ'יפס יספוג פחות שמן.
34. פופקורן:
גרגרי התירס לא קופצים? רוצים שכל גרגיר יתקטק? תקפיאו את שקית התירס לפני הטיגון!
35. שמן שרוף:
מטגנים צ'יפס? פלאפל? לשמור על השמן שלא ישרף בטיגון -זורקים לתוכו חצי גזר קלוף.
36. איך מסירים מסטיק מבגד?
מקפיאים את הבגד לכמה דקות  ומקלפים את המסטיק, את השאריות עם מעט טרפנטין וצמר גפן.
שיטה נוספת - לרסס כמות מזערית ספריי K300 נגד ג'וקים על המסטיק. בשני המקרים למהר ולהכניס למכונת הכביסה
37. סתימה באמבטיה - במטבח:
אינסטלטור לוקח  כ 200 שקל! קפיץ לפתיחת סתימות עולה 120 שקל -ויש לכם אותו לכל החיים! (לקנות אך ורק כבל 'אל חלד' ציפוי פלדה) ניתן להשיג בהום סנטר-וחנויות טמבור. משחיליםאת הקפיץ לצינור, מסובבים אותו עםהידית לכיוון השעון כמה שיותר עמוק, ואח"כ מסובבים אותו חזרה ופשוט נאחזים בראש הקפיץ כל הקישקושים וחלאס. הסבר נוסף; אם הסתימה באמבטיה לא משחילים את הקפיץ דרך האמבטיה עצמה (גם א"א כיוון שיש שם רשת) אלא שבמרצפות האמבטיה יש לפחות פתח אחד לצנרת הניקוז (פתח עגול כזה עם מכסה פלסטיק או רשת), דרך הפתח הזה משחילים את הקפיץ.
שימוש בגרגרי 'סודה קאוסטית' מעבר לכמות של כף אחת עשוי לגרום נזק, כיוון שאם אינו נשטף לגמרי הוא הופך לאבן על דפנות הצנרת -לפעמים עד כדי צורך בהחלפת הצנרת!
שימוש בתמיסות למיניהם לפתיחת סתימות יעיל רק לסתימה קלה ביותר, מעבר לזה הדבר יעיל רק לכיסם של יצרני החומרים הללו
38. אסלה מבריקה:
פתרון לכתמים עקשניים על האסלה, שופכים פחית קולה על האסלה -אחרי שעה מורידים את המים. החומצה שבקולה מסירה את כל הכתמים.
39. הברקת רהיטי פלסטיק:
רהיטי הפלסטיק של הגינה כבר לא נראים טוב? קרצוף במים חמים עם אבקת כביסה תחולל פלאים.
40. הברקת סירים:
לשפשף עם צמר פלדה וחומץ.
41. כתמים צהובים בבגדים ששכבו בארון:
למרוח משחת שינים 'לבנה' , להמתין מעט, ולכבס.
42. בגד לבן שהצהיב:
משרים במים פושרים בתוספת חומץ או מיץ לימון, חצי שעה, ולכבס כרגיל.
מחובר
עמודים: [1]   למעלה
  הדפסה  
 
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!
Omar html Site linux server Omar Old Site linux server omer facebook